ALMAVERA. Oficjalny Dystrybutor w Polsce

 

Nasze przepisy

Porozmawiajmy o zjedzeniu zieleni... bo nie ma to jak glony. Są to rośliny o najwyższych poziomach chlorofilu. Zobacz wszystkie nasze przepisy.

Puree ziemniaczane z chlorellą

Zielone puree ziemniaczane dla odmiany? Dwa kolory? W przygotowywaniu jedzenia wcale nie trzeba umieć czarować, wystarczy chlorella.

Porozmawiajmy o zjedzeniu zieleni... bo nie ma to jak glony. Są to rośliny o najwyższych poziomach chlorofilu, więc barwią puree żywą zielenią.

Używanie chlorelli do gotowania

Proszek chlorella jest bardzo łatwy w użyciu w kuchni. Przygotowując puree ziemniaczane, wymieszaj od 1–2 łyżeczki chlorelli, aż uzyskasz pożądany zielony kolor. Chlorellę wystarczy dodać do naczynia po zakończeniu gotowania. Pozwala to na osiągnięcie nie tylko żywego, świeżego, zielonego koloru chlorelli, ale także łagodnego naturalnego smaku puree.

Nasza wskazówka:

Dwukolorowe jedzenie przyciąga wzrok, co sprawia, że atrakcyjna żywność wydaje się smakować lepiej. Zamiast dodawać chlorellę do całej ilości, można najpierw podzielić puree ziemniaczane na dwie porcje, a następnie dodać proszek chlorella do jednej z nich.
Inne produkty spożywcze, takie jak makaron lub kuskus, można również pokolorować za pomocą chlorelli.